(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Franse militairen in actieve dienst waarschuwen opnieuw voor burgeroorlog

Pieter Van Berkel

Franse militairen, ditmaal in actieve dienst, waarschuwen in een verklaring op Valeurs Actuelles voor een burgeroorlog.

Ditmaal werd de verklaring opgesteld door militairen in actieve dienst, die de gepensioneerde hoge officieren steunen die afgelopen maand een gelijkaardige waarschuwing de wereld instuurden. Ook nu werd de tekst gepubliceerd door Valeurs Actuelles.

“Onze ouderen hebben volkomen gelijk, we zien het geweld in onze steden en dorpen, we zien bepaalde gemeenschappen het publieke domein en het debat domineren, we zien dat de haat tegen Frankrijk en zijn geschiedenis de norm wordt”, klinkt het. De militairen noemen “de toestand in het land broeierig” en vrezen een burgeroorlog.

Anoniem

De ondertekenaars bleven anoniem omdat ze, zoals de ondertekenaars van de vorige verklaring, sancties riskeren. De meesten van hen zouden ervaring hebben in operatie Sentinelle. Dat betreft een speciale militaire eenheid die is opgericht na terroristische aanslagen begin 2015, onder meer op theater Bataclan in Parijs, om het grondgebied tegen terrorisme te beschermen.

Ze zeggen dat ze uit alle krijgsmachtonderdelen komen en dat een aantal ook gevechtservaring heeft opgedaan in Afghanistan, Mali en Centraal-Afrika. Ze klagen dat daar militairen zijn omgekomen in de strijd tegen islamitisch extremisme, terwijl de regering op Franse bodem daar alsmaar concessies aan doet. In de operatie Sentinelle zeggen de militairen in de Franse “voorsteden die zijn opgegeven” te hebben gezien hoe er “compromissen worden gesloten met delinquenten”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

16 gedachten over “Franse militairen in actieve dienst waarschuwen opnieuw voor burgeroorlog”

  1. Als er dan vele burgerslachtoffers zullen bij vallen is het toch de schuld van de huidige en vorige Franse regeringen, die de criminele toestanden liet gebeuren en er niets aan gedaan hebben.

  2. Wie nuchter, objectief, en neutraal de problemen in onze maatschappij binnen de EU (en ook daarbuiten) observeert en beoordeeld is al lang tot deze conclusie gekomen.
    Jammer dat de MSM daar weinig tot gaan aandacht aan besteden.
    Maar dat zou uiteraard niet in het multicul plaatje passen, vandaar. 🙁

  3. Verschil tussen Frankrijk en België is dat de Franse generaals ballen aan hun lijf hebben en dit in tegenstelling tot de Belgische!In België moet men alvorens generaal te worden eerst kleur bekennen.Frankrijk heeft ook nog een leger om orde op zaken te stellen indien nodig.In België werd het leger door (linkse)politici volledig gedecimeerd en omgevormd tot een veredeld scoutsgroepje.Binnen de NAVO zijn we reeds jaren de parasiet en bengelen we aan het staartje.Trouwens niet enkel binnen de NAVO zijn we de hekkensluiter.Op het gebied van belastingen,regeringen,parlementen,ministers,parastatalen e.d zijn we dan weer niet te evenaren.

  4. Waarom weet ik niet maar het aantal “Sentinelle-militairen” werd in maart teruggebracht van 7000 naar 3000 manschappen. In november 2020 waren er nog 10.000 (bron: RAIDS mai 2021, N° 418, pagina 6).

  5. Als het regent in Parijs druppelt in Brussel zegt het spreekwoord…Het hangt al een tijdje in de lucht, zeker na de slachting in de Bataclan.
    Frankrijk heeft leiders nodig, geen technocraten, noch partijfiguren.

  6. België heeft gedeeltelijk een ‘officieren-leger’, gelijk in Zaïre. Daardoor heeft België meer generaals dan bv. veel grotere landen als Frankrijk, Duitsland en Engeland. Probleem hierdoor is ook dat in andere landen hoge officieren als majoor, kolonel door feitelijk mindere Belgische generaals onterecht worden overschaduwd.

  7. Zou een “Pinochet” daar en elders in ons “Fort Europa” de billijke belangen behartiging van Stamboek Europeanen en hun toekomstige telgen kunnen vrijwaren ?

  8. Misschien eerst even nadenken vooraleer het leger dat de macht wil grijpen te bejubelen. De landen waar het leger daadwerkelijk een staatsgreep heeft gepleegd zijn allemaal verworden tot criminele dictaturen. Zowel van links als van rechts. Of zijn Chili, het Spanje van Franco, de junta van Argentinië, de dictatuur van Nicaragua, de Stasi van Oost Duitsland, en ga zo maar verder de voorbeelden die u wilt volgen?

  9. Brussel is een Franstalige enclave in Vlaanderen. Het sluit een territoriale switch met Frankrijk niet uit. Zie het voormalige West-Berlijn. Men zou ook de Vlaamse Brusselaars kunnen deporteren (gedwongen uithuiszetting) naar analogie met de actuele fysieke verdrijving van Arabieren in Jeruzalem.

Plaats een reactie

Delen