Oostende. Foto Shutterstock.

Oostende. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Indiase coronavariant in opmars? Gevallen in Oostende en Nieuwpoort

Ruben Notteboom

Een familie uit Oostende raakte op reis besmet met het coronavirus. Achteraf bleek het om de Indiase coronavariant te gaan. Het gezin zorgde daardoor voor de eerste gevallen van de Indiase variant in West-Vlaanderen. Ook in Nieuwpoort steekt de variant zijn kop boven.

Eerder dook de variant ook al op in Borsbeek in de provincie Antwerpen. In een woonzorgcentrum werden 5 besmettingen vastgesteld. Eén van de bewoners overleed aan het virus, hoewel die volledig gevaccineerd was. Dat is zorgwekkend. Zeker omdat gisteren nog duidelijk werd uit een steekproef dat de Indiase variant vaker voorkomt dan gedacht.

Geen contact geweest met anderen

De familie uit Oostende werd op reis besmet. Ze besloten om, ondanks alle gevaren, toch naar India te trekken. Burgemeester van Oostende Bart Tommelein bevestigde deze informatie aan VRT. Hij beweert wel dat het gezin al een tijd terug is uit India. Ze zijn onmiddellijk in quarantaine gegaan toen ze symptomen kregen. Er zou geen contact geweest zijn met anderen.

In Nieuwpoort heeft een Nepalees gezin de Indiase variant opgelopen. De vrouw des huizes was even naar Nepal gereisd, waar ze het virus opliep. Ze moest zelfs naar het ziekenhuis. Haar man is negatief getest. De kinderen zijn al 2 maanden niet meer naar school geweest in Nieuwpoort. De nachtwinkel van de vrouw blijft toch gesloten om geen risico te lopen, maar het lijkt erop dat ook dit gezin niemand anders besmet heeft.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

3 gedachten over “Indiase coronavariant in opmars? Gevallen in Oostende en Nieuwpoort”

  1. Hoezo? Een familie uit Oostende gaat zomaar op reis naar India? Ik dacht dat niet-essentiële reizen verboden waren. Mij maakt men niet wijs dat het HELE gezin plots in India moest zijn voor ik weet niet wat. Als dat gezin Indisch is, moeten ze met hun virus terug naar eigen land: wij hebben hier al eigen microben genoeg.

Plaats een reactie

Delen