Maximiliaanpark. Foto Photonews

Maximiliaanpark. Foto Photonews

Uncategorized

Statistiek Vlaanderen verwacht jaarlijks 85.000 migranten

Wijnand Meeus

Statistiek Vlaanderen komt met cijfers van hoe Vlaanderen er de komende jaren zal uitzien. Daarbij verwachten ze de komende vijf jaar jaarlijks 85.000 migranten ‘als inhaalbeweging’ van de terugval tijdens de coronacrisis. Daarna zal dit geleidelijk zakken naar 75.000 migranten per jaar.

Tijdens de coronacrisis kenden de officiële cijfers van immigratie een terugval van 80.000 naar 40.000 migranten per jaar. Statistiek Vlaanderen verwacht de komende vijf jaar een compensatiebeweging van ongeveer 85.000 migranten jaarlijks. Cijfers op gemeenteniveau kan Statistiek Vlaanderen er niet op plakken, maar de forse bevolkingstoename in de rand rond Brussel is grotendeels toe te schrijven aan internationale immigratie.

Verder maakt het planbureau ook andere voorspellingen over hoe de demografie van Vlaanderen er binnen een aantal jaar zal uitzien. Het aantal inwoners bedraagt momenteel 6,6 miljoen, tegen 2030 zullen dat er 6,9 miljoen zijn. Uit de simulaties blijkt dat de grens van 7 miljoen ongeveer zal overschreden worden in 2035.

Vergrijzing en verstedelijking

Zoals in vele westerse lande zullen we hier in Vlaanderen ook grote last hebben van de vergrijzing van de bevolking. In 2025 zal het aantal mensen boven de wettelijke pensioenleeftijd hoger zijn dan het aantal minderjarigen. Vooral in Noord-Limburg en de Antwerpse Kempen slaat de vergrijzing het hardste toe. Daarnaast zullen er ook 15 procent meer alleenwonenden zijn in 2030 dan nu. Van de 3,035 miljoen huishoudens zullen er naar schatting 1,045 miljoen alleenwonend zijn.

Bovendien zal de plaats van onze woningen sterk veranderen. Er is spraken van een verstedelijkingsgolf. Van de 300 Vlaamse gemeenten zullen er 43 zijn die tegen 2030 inwoners verliezen. Dat zijn bijna allemaal plattelandsgemeenten. In Vlaams-Brabant zal de bevolking het snelste aangroeien.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

23 gedachten over “Statistiek Vlaanderen verwacht jaarlijks 85.000 migranten”

  1. Hoe kunnen wij met dergelijke cijfers welke milieunorm dan ook, ooit halen ? (auto’s, proper water, huisvuil, groene omgeving, inname gronden door gebouwen/huizen, …..) Een vraagje voor Groen ?

  2. “Migranten” hebben een geldig inreis visum, illegaal binnendringende asielkolonisten niet. WaaroM treedt de Marine niet manu militari op om Europees grondgebied te verdedigen, wij betalen toch ook
    belasting voor een FUNCTIONEREND “Defensieapparaat” ?

  3. Het Coudenhove-Kalergiplan wordt in combinatie met de Big Reset uitgevoerd door de EU / WEF elite / Bilderberg Group en andere elite. Voor wat België betreft zal het land eerst moeten splitsen, waarna een autonoom Vlaanderen de kans moet grijpen om een Belxit (terstond uit de EU stappen – geen getreuzel zoals bij de Brexit) uit te voeren, voor er nóg meer onheil op ons neerdaalt. Helaas zijn velen ziende blind en horende doof en laten zich als makke lammetjes naar de slachtbank leiden.

  4. Waarom daar telkens de vergrijzing aan koppelen? Spreek liever de verarming van Vlaanderen, want deze die naar hier komen, komen niet om te werken. Spreek liever over het veiligheidsprobleem want het overgrote deel hangt een geloof aan dat niet bepaald vredelievend is het liefst van al uithaalt naar de hand die hem voedt. Spreek liever op de economische impact, het onderwijs probleem, nog meer M decreten, het niet wakker maken maar wakker schudden van extreem rechts…maar als Sjeik Somers dat zo wil zal dat ook zo worden….de Vlaming zal wel betalen.

  5. Barnier is wakker geschoten,die wil een migratiestop in Europa voor de komende 5 jaar stilleggen,de Marrakesh plannen opschorten en alleen migranten toelaten die een aanwinst zijn voor het land.Er is dus hoop anders wordt het een burgeroorlog zoals in Israël en die staat eraan te komen.

  6. En wat met het draagvlak van onze bevolking? Kunnen wij dergelijke toevloed van hoofdzakelijk ongeletterde aanhangers van de ‘godsdienst van de vrede’ nog aan? Het lijkt wel of men Vlaanderen helemaal kapot wilt. Met de NVA aan het roer gaat het van kwaad naar erger. Dat is dus de ‘kracht van verandering’. Vlaanderen…. van ‘het land van melk en honing’ naar het Libanon aan de Noordzee.

  7. De Vlaming zwijgt zoals steeds. “Zolang een Vlaming leeft” is een komische zin uit ons volkslied. De Vlaming is een Lamme Goedzak. De mensen van “Voorpost” zijn een uitzondering. Maar de massa krijgt men niet mee.

  8. Zelfs AZG heeft haar boten naar de middellandse zee gestuurd om ze op te halen , die door de mensen smokkelaars daar afgezet zijn in rubberbootjes, en zijn dus medeplichtig aan die mensen smokkel , waarschijnlijk een goed verdien model . Ze hebben geen bijval gehad om een deel van de erfenissen van de burgers na hun oproep binnen te halen !! Enkele idioten zijn zeker in die val getrapt !! En MSM liegt dat het vluchtelingen zijn want het zijn mannelijke gelukzoekers die hun vrouw en kinderen hebben achtergelaten , uit verveling want daar zijn het de vrouwen die moeten werken en kinderen aan de lopende band baren zij doen niets als stammenoorlog voeren !! .

  9. Dus op 10 jaar tijd importeren ze 5% van de huidige bevolking. Vinden ze dat nu echt zelf nog normaal? Waar denken ze die allemaal te steken? De huisprijzen gingen toch dalen? Om dan nog maar te zwijgen van al de afgekeurde die vrij op straat rondlopen.

  10. 77000 inwoners in de duitstalige gemeenschap dus ieder jaar er zoveel bij. mogen die dan bij de staatshervorming zoals de franstalige ze willen ook hun eigen parlement en de rest hebben? natuurlijk wel ieder jaar eentje erbij zijn we binnen 10 jaar met 14 kan nog plezanter worden

Plaats een reactie

Delen