Grieks opvangkamp in brand gestoken. Foto Shutterstock.

Grieks opvangkamp in brand gestoken. Foto Shutterstock.

Uncategorized

België gaat 150 asielzoekers uit Griekse kampen opvangen: “Makke Mahdi”

/

Ons land gaat 150 migranten overnemen die momenteel in Griekse opvangkampen zitten. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) noemt het “een belangrijke daad van solidariteit”. Vlaams Belang reageert scherp. “Makke Mahdi doet zijn bijnaam alvast alle eer aan”, aldus Dries Van Langenhove.​​

Na de brand in één van de overvolle opvangkampen op de Griekse eilanden, die werd aangestoken door de asielzoekers zelf, had ons land samen met een aantal andere EU-lidstaten beloofd een deel van de asielzoekers uit het kamp over te nemen.

In totaal zullen 150 asielzoekers vanuit de Griekse eilanden gerepatrieerd worden naar België. Deze zomer zullen 72 asielzoekers worden overgebracht naar ons land, de procedure voor de andere 78 asielzoekers loopt nog. Staatssecretaris Sammy Mahdi spreekt van “een belangrijke daad van solidariteit”.

Vlaams Belang

Bij Vlaams Belang is men minder tevreden. Zij vinden dat Sammy Mahdi gelogen heeft, omdat hij enkele weken geleden in het parlement een ander signaal gaf. “Mahdi verklaarde toen uitdrukkelijk: ‘Ik begrijp dat een aantal landen vanwege een plotse toestroom, plots en snel om hulp vraagt, maar men moet aan solidariteit werken op een gestructureerde manier en niet op een geïmproviseerde manier. Wij pleiten voor structurele oplossingen en niet voor relocatie-oefeningen ad hoc. Geen adhocrelocatie!’”​​

​​“Vandaag stellen we vast dat Mahdi de commissie botweg heeft voorgelogen, want zijn plannen om opnieuw 150 illegalen uit de Griekse kampen over te nemen, is niets meer of minder dan…adhocrelocatie”, zo stelt Dries Van Langenhove. “Het is werkelijk ongehoord dat Mahdi in de pers en in commissie stoere praatjes komt verkopen, maar in de praktijk een bijzonder links beleid voert waarbij de kraan weer volledig wordt opengezet en de dweil wordt opgeborgen. Makke Mahdi doet zijn bijnaam alvast alle eer aan.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




5 gedachten over “België gaat 150 asielzoekers uit Griekse kampen opvangen: “Makke Mahdi””

  1. Eens voet op EU grond is hoe dan ook het win for life ticket binnen. Het enige probleem voor deze economische gelukszoekers is dat het niet meer zo snel gaat, maar geregulariseerd worden ze toch en meestal zonder dat betrokken bevolkingen het te weten komen. Rij maar eens 2km te snel, ze zullen je snel vinden even snel als economische migranten vinden om met je boetegeld te onderhouden.

  2. 50 bij Mahdi in huis, 50 bij M Kitir en 50 bij Gutmensch B Somers in huis. Met de drie vernoemden, al welkomliedjes zingend, achter het fornuis. Ziezo, geregeld!

Plaats een reactie

Delen