TikTok blokkeert AfD-kanaal

shutterstock

Uncategorized

VS overwegen om Chinese apps als TikTok te verbieden

Pieter Van Berkel

De Verenigde Staten overwegen om Chinese apps zoals TikTok te verbieden. Dat laat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo (Rep.) weten.

“Ik wil niet vooruitlopen op de president, maar het is iets wat we onderzoeken”, antwoordde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo (Rep.) op de vraag of de Verenigde Staten TikTok willen verbieden.

(Lees verder onder de tweet.)

Data TikTok-gebruikers niet veilig voor Chinese inlichtingendiensten

Amerikaanse volksvertegenwoordigers maken zich zorgen over de veiligheid van de data van gebruikers de app. De Chinese wetgeving vereist immers dat Chinese bedrijven samenwerken met de inlichtingendiensten van het land. 

TikTok is eigendom van het in China gevestigde ByteDance. Het bedrijf heeft desalniettemin steeds geprobeerd te benadrukken dat het onafhankelijk is van China. De video-app is daar ook niet beschikbaar. Binnenkort verdwijnt de app ook uit Hongkong, nu China daar zijn greep verstevigt.

Eerder besloot ook India om TikTok – samen met 58 andere Chinese apps – te verbieden na het dodelijke grensconflict met China.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Delen