Uncategorized

Code oranje aan KU Leuven en VUB: 4 op 5 banken blijft leeg

Wim De Smet

De campussen van de KU Leuven en VUB schakelen maandag over op code oranje. In de universiteitsaula’s blijven 4 op 5 banken leeg daardoor leeg terwijl ook in de hogescholen slechts 1 student op 5 aanwezig mag zijn.

KU Leuven volgt met de maatregel de universiteiten van Antwerpen, Hasselt en Gent die eerder al code oranje invoerden. Bij code oranje blijven de lessen doorgaan maar dan wel met flink wat minder studenten.

De Associatie KU Leuven beheert niet alleen de universiteitscampus in Leuven maar ook de hogescholen UC Leuven-Limburg, Vives, Thomas More, Odisee en LUCA School of Arts. “We gehoopt op vijf weken om een goede introductie af te werken maar door het stijgend aantal corona-besmettingen is het echt wel nodig om te schakelen”, zegt de Leuvense rector Luc Sels aan VRT-NWS. “Het virus verspreidt zich almaar sneller over het hele land. We hebben een impact in de steden waar we aanwezig zijn, zeker met grote campussen. We willen nu toch ook het leerplichtonderwijs wat voorrang geven.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

Plaats een reactie

Delen