Erdogan verplaatst troepen naar Cyprus na mislukte invasie op Artsakh

Foto: Shutterstock. Erdogan verplaatst troepen naar Cyprus na mislukte invasie op Artsakh

Uncategorized

Erdogan verplaatst troepen naar Cyprus na mislukte invasie op Artsakh

Jakob Kürüm

Ankara heeft een nieuwe conflict met Cyprus uitgelokt. Erdogan is van plan de illegale bezetting van een deel van het eiland uit te breiden tot het gebied Varosha.
 
Varosha is een strandgebied dat 46 jaar geleden werd verlaten nadat Turkse troepen Cyprus binnenvielen en Grieks-Cyprioten uit het noordelijke deel van het eiland verdreven werden. Ankara beweert dat haar illegale invasie slechts bedoeld was om de rechten van de Turks-Cyprioten te “vestigen”. De verdrijving van de Grieken en het voorkomen dat ze terugkeren naar gebieden als Varosha zijn echter in tegenspraak met die bewering.
 
Het Turkse regime van Recep Tayyip Erdogan gebruikt elke week een nieuwe internationale crisis om de aandacht af te leiden van de locale economische crisis in eigen land en om het publiek gemotiveerd te houden door nationalistische en religieuze acties.
 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Jakob Kürüm (°1994, Paderborn) is een zichtbaar en actief lid van de oosters-christelijke gemeenschap in Mechelen. Gemotiveerd door een groot maatschappelijk besef volgt Kurum het lijden en de vervolging van de christelijke geloofsgemeenschap in het Midden-Oosten en de rest van de wereld op.

1 gedachte over “Erdogan verplaatst troepen naar Cyprus na mislukte invasie op Artsakh”

Plaats een reactie

Delen