Mauro (12) in Mechelen in elkaar geslagen door jonge allochtoon

Foto: SCEPTR. Mauro (12) in Mechelen in elkaar geslagen door jonge allochtoon

Justitie

Mauro (12) in Mechelen in elkaar geslagen door jonge allochtoon

Jakob Kürüm

Mauro (12) uit Muizen, Mechelen, is afgelopen vrijdag het slachtoffer geworden van zinloos geweld. De jongen verweerde zich, maar kreeg wel enkele rake klappen. SCEPTR sprak met de moeder van het slachtoffer. 

“Ze hebben vrijdag Mauro voor onze deur bij elkaar geslagen”, getuigt de moeder aan SCEPTR. “Zomaar zonder reden … hij was aan het wachten op mij. Ik moest overuren doen. Een Marokkaan (sorry voor woordkeuze) vroeg of hij homo was, hij reageerde er niet op waardoor die gast zijn broertje weg stuurde en op Mauro afstapte. Hij wilde zijn gsm afnemen, waarop Mauro zijn hand weg sloeg en vroeg wat het probleem was en toen is die op hem beginnen boksen.”

Mauro volgt al een tijdje bokslessen en kon zich daardoor verweren, zo vertelt zijn moeder. “Mauro heeft zich verweerd en terug gebokst. Dankzij zijn hobby thaiboks weet hij hoe hij zich moet verdedigen. Nadat hij terugsloeg is dader een zijstraat ingevlucht. Mijn zoon heeft me gebeld en ik ben direct naar huis gekomen en heb de politie gebeld. Erna zijn we naar de huisarts gegaan en zij hebben ons doorverwezen naar spoed. Zijn oog is heel dik en blauw maar hij heeft als bij wonder niks gebroken. Zijn duim blijkt wel gebarsten te zijn.”

Van de dader, een jongeman van buitenlandse origine, ontbreekt voorlopig elk spoor. Als u iets hebt gezien of opgemerkt op vrijdag omstreeks 16u40 mag u contact opnemen met de lokale politie Mechelen-Willebroek op het nummer 015 46 44 64.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Jakob Kürüm (°1994, Paderborn) is een zichtbaar en actief lid van de oosters-christelijke gemeenschap in Mechelen. Gemotiveerd door een groot maatschappelijk besef volgt Kurum het lijden en de vervolging van de christelijke geloofsgemeenschap in het Midden-Oosten en de rest van de wereld op.

Plaats een reactie

Delen