Uncategorized

Muylle (CD&V) vernam via journalist dat ze geen minister meer was

Wim De Smet

Voormalig minister Nathalie Muylle (CD&V) kwam via een sms-berichtje van een journalist te weten dat ze niet langer minister zou zijn in de nieuwe regering. Ze vertelde dat in De Ochtend op Radio 1.

Muylle stond tijdens het toetredingscongres van CD&V klaar om op het podium een toespraak te houden toen ze het bericht op haar smartphone te lezen kreeg. Een journalist vroeg haar in de sms of ze kon bevestigen dat Annelies Verlinden de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken werd. Muylle las het bericht, stapte toch het podium op en gaf er meer uitleg over het luik gezondheidszorg en arbeidsmarkt. Maar ze was zwaar onder de indruk dat ze haar ministerpost kwijt was. “Mensen die me goed kennen hebben het gehoord in mijn stem. Die sloeg over de eerste zinnen. Het waren de moeilijkste 10 minuten van mijn politieke loopbaan. Pas na het congres heb ik het dan officieel vernomen. Het waren drie lange uren.”

Dat voorzitter Joachim Coens haar niet eerder inlichtte over de gemaakte keuzes, voelt wrang. “Ik denk dat het niet zo evident is om slechtnieuwsgesprekken te doen. Hij heeft zich ook al verontschuldigd. We hebben er elkaar al over gesproken en we gaan dat vandaag verder doen. Ik wens de nieuwe ploeg heel veel succes toe maar ik sta wel voor een opener cultuur, een opener gesprekscultuur ook.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

Plaats een reactie

Delen