Telenet start proefproject: basisinternet voor kwetsbare gezinnen

Foto: Shutterstock. Telenet start proefproject: basisinternet voor kwetsbare gezinnen

Uncategorized

Telenet start proefproject: basisinternet voor kwetsbare gezinnen

Wijnand Meeus

Telenet zal vanaf december samen met verschillende sociale organisaties starten met hun proefproject waarbij ze basisinternet voor 5 euro aanbieden aan kwetsbare gezinnen. Tijdens de coronacrisis werd duidelijk dat er een enorme digitale kloof bestaat in de samenleving. De operator wil daarom nu extra inzetten op digitale inclusie.

“COVID-19 was het vergrootglas van de digitale kloof in onze samenleving”, lezen we in een persbericht van Telenet. “Terwijl de coronacrisis ons dwong om een digitale versnelling hoger te schakelen, raakten bepaalde groepen net afgesloten van de samenleving. Ze ontbreken de tools of de vaardigheden om online te gaan.” Drie huishoudens op tien met een laag inkomen zou niet over internet beschikken. 

Telenet doet al sinds het begin van de coronacrisis extra moeite voor kansarme gezinnen. Ze delen via onderwijsinstellingen en sociale organisaties logincodes uit aan minder gegoed gezinnen met schoolgaande kinderen en studerende jongeren. Hierbij konden ze al meer dan 6.000 gezinnen helpen. Nu de cijfers van het coronavirus weer stijgen, heeft de operator beslist deze steunmaatregel te verlengen tot minstens 30 juni 2021.

(Lees verder onder de tweet)

Vanaf december wil Telenet ook nog een andere bijdrage leveren. Ze zullen 700 gezinnen in twee Vlaamse steden en Brussel de kans geven om basisinternet aan vijf euro te verkrijgen. Het project zal dan in de lente worden geëvalueerd en ze hopen dan tegen het eind van 2021 in totaal 10.000 gezinnen te helpen. 

 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen