22.250 euro aan boetes uitgedeeld op vier uur tijd in Wijnegem Shopping Center

Foto. Google Maps: 22.250 euro aan boetes uitgedeeld op vier uur tijd in Wijnegem Shopping Center

Uncategorized

22.250 euro aan boetes uitgedeeld op vier uur tijd in Wijnegem Shopping Center

Wijnand Meeus

Zaterdagmiddag deelde de politie maar liefst 89 boetes op vier uur tijd uit aan mensen die de coronamaatregelen overtraden in Wijnegem Shopping Center. Totale buit: 22.250 euro aan coronaboetes. Vooral de mondmaskerplicht en de regel dat men slechts alleen mag shoppen werden niet nageleefd.

Zaterdagmiddag controleerde politiezone MINOS tussen 13u en 17u of de coronamaatregels in het Wijnegem Shopping Center werden gerespecteerd. Dit deden ze naar eigen zeggen omdat er veel bezorgde meldingen waren binnengekomen van burgers. “We voeren over het algemeen regelmatig dergelijke controles uit en daar zetten we ook extra ploegen voor in”, zegt de woordvoerster van Politiezone MINOS. “Maar omdat de besmettingscijfers weer in stijgende lijn gaan en we bovendien meldingen kregen van bezorgde burgers, besloten we gisteren onze verantwoordelijkheid te nemen.

(Lees verder onder de tweet)

“De actie gebeurde trouwens in samenwerking met de arbeidsinspectie. En die heeft bij de winkeliers ook enkele vaststellingen kunnen doen”, gaat ze verder. “Ik weet echter niet wat die zijn. Met deze actie willen we de mensen duidelijk maken dat het nu vijf over twaalf is.” Er werd niemand aangehouden, alle 89 overtreders kregen wel een boete van 250 euro. Goed voor een totale buit van 22.250 euro.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen