Albert en Paola wijzigen huwelijkscontract: "Oorlog tegen Delphine niet uitgedoofd"

Foto: Twitter. Albert en Paola wijzigen huwelijkscontract: "Oorlog tegen Delphine niet uitgedoofd"

Uncategorized

Albert en Paola wijzigen huwelijkscontract: “Oorlog tegen Delphine niet uitgedoofd”

/

Albert en Paola hebben hun huwelijkscontract aangepast naar een zuivere scheiding van goederen. Op die manier willen ze volgens experts zo weinig mogelijk erfenis aan Delphine schenken. “Ik denk dat de sentimenten die aan de basis lagen van de guerrilla-oorlog tegen Delphine, niet uitgedoofd zijn door twee kopjes koffie. Met dat huwelijkscontract hebben ze dat willen regelen”, aldus Jo De Poorter in HLN

Zoals u weet probeerde de buitenechtelijke dochter van Albert jarenlang om officieel erkend te worden als zijn dochter. Het koningshuis probeerde dat te voorkomen, maar uit een verplicht DNA-onderzoek bleek dat Delphine wel degelijk de dochter is van Albert. Dat betekent dat ze nu dus officieel prinses is en recht heeft op een deel van de erfenis.

Oorlog tegen Delphine

Maar daar proberen Albert en Paola nu een stokje voor te steken. Tot voor kort waren ze getrouwd volgens een ‘scheiding van goederen met beperkte gemeenschap’, maar dat hebben ze nu aangepast naar een zuivere scheiding van goederen. “Ik denk dat ze Paola en hun gezamenlijke kinderen zo optimaal willen beschermen”, aldus royalty-expert Jo De Poorter in HLN. 

Enkele weken geleden werd Delphine nog uitgenodigd op het paleis en werd een foto de wereld in gestuurd alsof alles koek en ei was, maar schijn bedriegt. “Koffie drinken en koekjes eten met de buitenechtelijke dochter van je man is één zaak, maar na het overlijden nog maar één euro aan haar overdragen is een andere. Zo goedhartig schat ik de voormalige vorstin niet in”, analyseert De Poorter. 

“De ‘verzoening’ was eigenlijk gewoon één foto met zes koekjes”, klinkt het nog. “Ik weet niet wat er daar gezegd is, maar ik denk dat de sentimenten die aan de basis lagen van de guerrilla-oorlog tegen Delphine, niet uitgedoofd zijn door twee kopjes koffie. Met dat huwelijkscontract hebben ze dat willen regelen.” 

Dat bevestigt ook Royalty-journaliste Kathy Pauwels. “Dit toont nog maar eens aan dat het allemaal rond het financiële draait. Er is nooit een goede band geweest met Delphine. Nu moet het, maar dat wil niet zeggen dat ze hun geld daarom aan haar gaan overdragen. Dit zijn twee hoogbejaarde mensen, op het einde van hun leven, die simpelweg orde op zaken willen stellen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen