Uncategorized

Bart De Wever sluit coalitie met Vlaams Belang uit: “Dan stop ik direct”

Anton Schelfaut

Voor N-VA-voorzitter Bart De Wever is een coalitie met Vlaams Belang in 2024 uitgesloten. Dat heeft hij gezegd in een interview met Humo. “Als ik moet kiezen tussen stoppen met politiek of dát, dan stop ik direct.”

In de zomer van 2019 onderhandelde Bart De Wever met Vlaams Belang over de vorming van een Vlaamse regering. De N-VA-voorzitter benadrukte toen al dat er een ‘Chinese Muur’ stond tussen beide partijen.

“Wat ik met voorzitter Tom Van Grieken heb besproken tijdens de onderhandelingen over de Vlaamse regering, was zeer redelijk”, zegt De Wever in Humo. “Maar het werd niks omdat het verleden van zijn partij nog te zwaar woog. Ik had verwacht dat hij daarna schoon schip zou maken. Hij is nu de echte baas, maar zijn stal is vuiler dan ooit.”

De Wever verwijst naar het incident met Carrera Neefs, die een bloemenhulde bracht aan het graf van een SS-soldaat. “En dan moet die partij eerst nog twéé weken onderzoeken of dat echt wel fout is!”

“Op élke gemeenteraad begint Vlaams Belang over de ‘Afrikaanse, islamitische achterlijkheid’. Mijn beste vriend is een moslim, wij gaan samen op reis: wat moet ik tegen hem zeggen als ik morgen een regering maak of mijn stad bestuur met die types? Hoe leg ik dat uit aan mijn partijgenoot Assita Kanko, die in Afrika is geboren? Ik zal duidelijk zijn: als ik moet kiezen tussen stoppen met politiek of dát, dan stop ik direct. Ik ga mezelf niet verloochenen. Politiek is me niet álles waard.”

“Bende leugenaars”

“Sterk. En nodig. Welcome back N-VA”, schreef voormalig Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten op Twitter.

Een reactie van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken bleef niet uit. Een liberaal kinderhand is snel gevuld. Bart De Wever ook vandaag, maar in een andere Gazet: ‘Ik ben helemaal klaar met Open Vld. Het is een bende leugenaars.'”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Bart De Wever sluit coalitie met Vlaams Belang uit: “Dan stop ik direct””

  1. Er zijn anderzijds veel van zijn kiezers die wel een coalitie met het VB genegen zijn. De vraag is hoe deze zullen stemmen, en in hoeverre ze de partijtucht zullen respecteren dan wel aan hun laars lappen. Dat hij nu ook begint te hengelen naar moslim-stemmen, daar waar die vijver al is leeggevist door nagenoeg alle andere partijen is nu ook niet direct van aard niet-moslims te charmeren.

Plaats een reactie

Delen