Uncategorized

Belgische douane voert ‘green lane’ in: vrije doorgang voor coronavaccins

Anton Schelfaut

De Belgische douane heeft een ‘green lane’ ingevoerd om te verzekeren dat het transport van coronavaccins snel en veilig kan verlopen. Dat zegt minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) zaterdag in een persbericht. Door de maatregel krijgen ladingen met vaccins een vrije doorgang.

De meeste Europese coronavaccins zullen vertrekken vanuit de vestiging van Pfizer in Puurs. De Belgische douane heeft afspraken gemaakt met de producent over de invoering van een ‘green lane’. Dat schrijft onder meer De Standaard. Ladingen met vaccins zullen ongeopend blijven, om op die manier een snel en veilig transport te garanderen. Zo kan ook de bewaartemperatuur van -70°C behouden blijven. 

“De strijd tegen het coronavirus kunnen we enkel winnen door samen te werken”, aldus minister Van Peteghem in een persbericht. “Ons land speelt een belangrijke rol in de productie en verspreiding van covid-vaccins op het wereldtoneel. Door de vaccins een vrije doorgang te verlenen stel ik samen met onze douane alles in het werk opdat de vaccins snel en veilig tot hun bestemming geraken.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Delen