(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

Bpost wil voeding en kranten verkopen voor extra inkomsten

Wijnand Meeus

Bpost wil in zijn kantoren binnenkort ook voeding, snoep en kranten verkopen. Omdat er steeds minder brieven worden verstuurd, zoekt Bpost topman Jean-Paul Van Avermaet alternatieven om inkomsten te genereren.

Buurtwinkels zijn niet te spreken over het idee. “Hallucinant”, zegt Luc Ardies van Unizo-organisatie Buurtsuper.be in een persbericht. “Ze kunnen misschien eerst eens beginnen met de buurtwinkels die er al zijn, correct te vergoeden voor de pakjes die ze bijhouden tot de klant ze komt halen. Buurtwinkels worden bedolven onder pakjes, maar veel verdienen ze er niet aan, want Bpost hanteert zeer lage tarieven. En toch doen die winkels dat, als service aan hun klanten.”

Ook Egbert Lachaert (Open VLD) vindt het een slecht idee.  “Een staatsbedrijf moet niet de concurrentie aangaan met de kleine zelfstandige en handelaar die belastingen betaalt om datzelfde staatsbedrijf te financieren”, schrijft hij op Twitter. “Fundamenteel oneerlijk!”

Bpost topman Jean-Paul Van Avermaet zegt enkel goede bedoelingen te hebben met het voorstel. “Onze kantoren worden geen supermarkt”, klinkt het. “Ik denk eerder aan impulsaankopen. Maar het gaat mij vooral over de dienstverlening. Fysieke verkooppunten worden almaar minder talrijk. 42 procent van de Belgische bevolking is niet mee met de digitalisering.” Bpost  zegt mensen verder te willen begeleiden. “We kunnen ons netwerk ook voor andere diensten gebruiken. Door de lockdown leven mensen meer en meer weg van elkaar. Wij willen de connectie behouden.”

 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen