Foto illustratief. Bron: Shutterstock.

Foto illustratief. Bron: Shutterstock.

Uncategorized

Brandstichting van asielcentrum Bilzen: twee verdachten aangehouden

Ruben Notteboom

Twee verdachten zijn aangehouden in de brandstichtingszaak van Bilzen. Vorig jaar wilde toenmalig minister van Asiel en Migratie, Maggie De Block (Open Vld), daar een asielcentrum openen. Uit protest staken onbekenden het centrum in brand. “Als we hieraan toegeven, is dat capituleren”, zei ze toen in het VRT-programma De Zevende Dag.

Eén van de verdachten zou extremistische sympathieën hebben. Dat beweren VRT en Het Belang van Limburg. Drie verdachten werden opgepakt en twee blijven aangehouden, de derde is vrijgelaten onder voorwaarden. “Er zijn aanwijzingen dat ze mogelijk betrokken zijn geweest bij de brandstichting. Het onderzoek wordt voortgezet onder leiding van de onderzoeksrechter in Tongeren”, zegt het parket in VRT.

De verdachte die extremistische sympathieën zou hebben, is geen onbekende in de media. Het gaat namelijk om de man die het teken van Vlaams Legioen op zijn auto deelnaam aan de manifestatie van Vlaams Belang. Men beweert ook dat de adelaar op zijn pickuptruck de adelaar van de nazi’s is. Die claim wordt echter betwist omdat dezelfde adelaar ook in het logo voorkomt van bijvoorbeeld Rammstein.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen