Chinese overheid laat uitschijnen dat houding rond Covid kan versoepelen

Shutterstock

Uncategorized

China landt met succes eerste robot sinds jaren 70 op de maan

Redactie Binnenland

China heeft meegedeeld dat hun robotmissie naar de maan met succes is aangekomen. Het is sinds de jaren 70 geleden dat er nog een robot op de maan is geland. De expeditie past in het kader van de verdere plannen van de Chinezen. Die graag ook mensen naar de maan willen sturen.

Op 24 november lanceerden de Chinezen ‘Chang’e 5’ vanop het eiland Hainan. Daar begon de missie van de maanlander om rotsen en puin van de maanbodem op te halen. De Chinezen hopen op twee kilogram puin om te kunnen onderzoeken. Het is de eerste maal sinds de jaren 70 dat er maanbodem naar de aarde wordt gebracht. De hoeveelheid staat nu wel in sterk contrast van wat er toen werd opgehaald. Zo haalden de Amerikanen honderden kilo’s rotsen en puin op tussen 1969 en 1972.

China probeert zich de laatste jaren steeds meer op de kaart te zetten als ruimteverkenners. Zo plant het naast deze maanmissie ook nog een bemande vlucht naar de maan. Bovendien lanceerden ze op 23 juli dit jaar hun eerste onafhankelijke missie naar Mars genaamd ‘Tianwen-1’.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Alle nieuws voor binnenland opgevolgd door de PAL NWS redactie.

Delen