Uncategorized

Coronacrisis: hele leugens en halve waarheden

LVS

Zowel in Nederland als in België wordt het steeds duidelijker dat politici blindvaren in de coronacrisis. Zou dit komen omdat wetenschappelijke onderzoeken niet de uitkomsten opleveren waar de stuurlui op hopen? Enkele opmerkelijke zaken op een rijtje.

In Nederland is er al enkele weken veel te doen rond de “Corman-Drosten paper”. Dit wetenschappelijke rapport stelt dat de PCR-test, die massaal gebruikt wordt om coronabesmettingen op te sporen, niet betrouwbaar is. Dit is op zijn zachtst gezegd problematisch, aangezien het coronabeleid grotendeels afgestemd wordt op het aantal positieve PCR-testen. De PCR-test blijkt niet geschikt als gereedschap in de strijd tegen corona. Het was Marion Koopmans, zeg maar de Nederlandse Erika Vlieghe, die op NPO Radio 1 voor het eerst openlijk toegaf dat de PCR-test niet deugt. De opsporingsmethode maakt immers geen onderscheid tussen een actuele besmetting of een corona-besmetting uit het verleden. Heel veel mensen die vandaag dus positief testen op corona, zijn helemaal niet besmettelijk. Vandaar ook dat relatief weinig mensen symptomen ontwikkelen.

PCR-test faalt

De alarmbellen hadden al veel eerder kunnen afgaan. Kary Mullis, de man die nota bene de PCR-test ontwikkelde, stelde zelf geruime tijd geleden al dat zijn test niet geschikt is om Covid-19 op te sporen. Aanvankelijk werd de uitspraak van Mullis afgedaan als fake news, maar we zijn ondertussen zo ver dat zelfs internationale persagentschappen als Reuters hebben toegegeven dat Mullis (indirect) wel degelijk deze beweringen over de PCR-test heeft gedaan. In november wees de rechter in Portugal de PCR-metingen al naar de prullenbak. En ook in Oostenrijk lijkt de PCR alle krediet te hebben verloren, nadat een parlementslid van de nationalistische FPÖ tijdens een redevoering bewees dat zelfs een glas cola positief test op corona. Opmerkelijk dat de PCR-test in België nooit ter discussie werd gesteld, niet in de media, niet door politici en niet door virologen.

Het hoge aantal valse besmettingen stelt politici in staat om intussen op de ingeslagen weg door te gaan: de hele samenleving gaat op slot, de economie wordt in grote mate vernietigd en onder de bevolking ontketent zich een angstpsychose. In Nederland werd de regering de voorbije weken nog meer in verlegenheid gebracht. Uit een achtergehouden onderzoek bleek namelijk dat het heropenen van de horeca niet zou leiden tot een toename van het aantal corona-besmettingen, wel integendeel. Hier stoten we op een contradictie. Zowel in Nederland als in België beweren ministers namelijk dat het nog altijd niet duidelijk is waar besmettingen zich voordoen. Dit is vreemd, aangezien zowel Annelies Verlinden (CD&V) als Frank Vandenbroucke (sp.a) de jongste tijd zichzelf tegenspraken. Verlinden zei dat de sluiting van de horeca vooral een ‘psychologisch effect’ had. Vandenbroucke van zijn kant spoorde aan tot het sluiten van de winkels om een ‘schokeffect’ te creëren. Zij wisten dus dat in deze sectoren het grote probleem niet zit.

Horeca en winkels

Intussen zijn er genoeg onderzoeken uit het buitenland die aangeven dat besmettingen vooral thuis, op het werk en op school plaatsvinden. Vreemd, dat de politici uitgerekend winkels en horeca viseren, terwijl de besmettingen daar laag liggen. Politici en virologen liegen de burger voor, of komen op zijn minst met halve waarheden. Dat werd op 11 december nog maar eens duidelijk toen bleek dat de Belgische regering niet alle corona-onderzoeken openbaar maakt. Zo werd een vertrouwelijk rapport van 47 pagina’s voor het publiek omgevormd tot een rapport van slechts 32 pagina’s. De clusteronderzoeken, die aangeven waar besmettingen plaatsgrijpen, werden uit het publieke rapport verwijderd.

Zolang politici en virologen niet durven toegeven dat een groot deel van het corona-beleid (bewust) gestoeld is op drijfzand, komen we niet uit deze crisis. Immers, het massaal afnemen van foutieve PCR-testen zal altijd een sterke overschatting blijven genereren van het aantal personen dat daadwerkelijk ziek en besmettelijk is. We zitten als bevolking dus opgesloten in een vicieuze cirkel. Wie dit een half jaar geleden al betoogde, werd weggezet als complotdenker en virusontkenner. Het wordt na 9 maanden hoog tijd om als maatschappij eindelijk de juiste vragen te durven stellen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen