Uncategorized

Coronavaccin goedgekeurd: woonzorgcentrum Puurs-Sint-Amands eerst op de lijst

Ruben Notteboom

Commissievoorzitter Ursula von der Leyen meldt op Twitter dat het coronavaccin van Pfizer-BioNTech is goedgekeurd. “Een belangrijk hoofdstuk in het Europese succesverhaal,”  besluit ze. “De vaccins zullen voor elk land, op hetzelfde moment en met dezelfde voorwaarden beschikbaar gesteld worden.” In België is het dus nu wachten op de eerste levering, maar dan moet de overheid ook beslissen wie als eerste de vaccins zal krijgen. Woonzorgcentrum Sint-Pieters in Puurs-Sint-Amands staat naar verluidt op de eerste plaats op die lijst. Burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) bevestigde dat aan de redactie van VRT NWS.

Persagentschap Belga beweert dat er in de drie verschillende gewesten en de Duitstalige gemeenschap op hetzelfde moment gevaccineerd zal worden in de woonzorgcentra. In Vlaanderen zou dat dus een woonzorgcentrum in Puurs-Sint-Amands zijn. Dat is niet toevallig. In Puurs-Sint-Amands staat namelijk een grote Pfizerfabriek. Daar worden sinds november al honderdduizenden dosissen van het coronavaccin geproduceerd.

Nog niet officieel, maar wel al voorbereid op coronavaccin

Burgemeester Koen Van den Heuvel vertelt aan VRT NWS dat het Agentschap Zorg en Gezondheid al contact heeft opgenomen met het zorgbedrijf. Alhoewel het nieuws dus nog niet officieel bekend is gemaakt, is het wel zo goed als 100% zeker dat het daar zal zijn. “We staan nu denk ik op de eerste plaats, maar de officiële beslissing moet nog vallen,” zegt de burgemeester. “We kijken uit naar de definitieve beslissing. Het zou een fantastisch kerstgeschenk zijn.”

In de fabriek van Pfizer werken meer dan 2.500 mensen. “Iedereen in onze gemeente kent wel iemand die voor Pfizer werkt,” beweert de burgemeester. “Het is dus een sterk symbool dat het hier gebeurt. We zijn allemaal zeer opgetogen.” Wanneer de eerste vaccinaties toegediend zullen worden, is nog onduidelijk. De burgemeester maakt zich er geen zorgen om. “We hebben maar 135 bewoners en twee sites. 90 bewoners in de ene en 45 in de andere. We zijn er klaar voor.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen