Uncategorized

Coronavaccin waarschijnlijk vanavond goedgekeurd door EU-Commissie

Ruben Notteboom

Ursula von der Leyen, de voorzitter van de Europese Commissie, zegt op haar Twitter dat de Commissie waarschijnlijk vanavond nog het coronavaccin van Pfizer-BioNTech zal goedkeuren. De Commissie kreeg positief advies van het Europees Geneesmiddelenbureau waardoor ze nu snel wil reageren.

“Het is een beslissend moment voor onze poging om een veilig en effectief coronavaccin te leveren aan de Europeanen,” schrijft von der Leyen. “Het Europees Geneesmiddelenbureau gaf ons zojuist een positief wetenschappelijk advies over het vaccin van BioNTech/Pfizer. Nu moeten we snel handelen. Ik verwacht dat de Europese commissie vanavond nog een beslissing zal maken.

Het nieuws komt er nu meerdere landen opnieuw in lockdown gaan. Vooral de nieuwe coronavariant in het Verenigd Koninkrijk baart veel virologen zorgen. Het variant zou volgens de eerste berichtgevingen vooral nog besmettelijker zijn, maar het wordt nog volop onderzocht. Marc Van Ranst noemt het vaccin alvast “goed nieuws” op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Delen