Uncategorized

De Bleeker: “Heb nog niets van farmabedrijven gehoord”

Pieter Van Berkel

Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld) heeft naar eigen zeggen nog niets gehoord van vaccinproducenten, nadat ze vorige week de prijzen van verschillende vaccins deelde.

“Ik heb tot nu toe nog geen vragen of opmerkingen gekregen van de farmabedrijven”, zegt De Bleeker in Start Je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant. “Zoiets gebeurt soms in de politiek. Dat is even lastig, maar ik krijg de steun van mijn partij en van de regering. Voor mij is het gepasseerd en ik kijk nu naar de toekomst.”https://c99810e5303e251e9cab505eaf9ada20.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

De Bleeker publiceerde donderdag een tabel met de prijzen van de verschillende coronavaccins die door België werden besteld. Nadien verwijderde de staatssecretaris de tweet in kwestie. Ze gaf toe dat ze de gegevens beter niet had gepubliceerd en “te transparant” was geweest.

Volgens vaccinproducent Pfizer heeft De Bleeker de contractuele vertrouwelijkheid geschonden. “Deze prijzen zijn vertrouwelijk”, zegt Elisabeth Schraepen, woordvoerder van Pfizer. “Deze prijzen vallen onder de geheimhoudingsclausule in het contract met de Europese Commissie. Ik kan dit bevestigen, maar we zullen geen verdere opmerkingen maken.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen