Alexander De Croo

Alexander De Croo

Uncategorized

De Croo over vernietigen mondmaskers: “Ik had hetzelfde gedaan”

Anton Schelfaut

In 2017 liet voormalig minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) de strategische voorraad mondmaskers vernietigen. Later bleek uit onderzoek van het magazine ‘Pano’ dat de maskers nog perfect bruikbaar waren. “Ik denk dat ik in haar plaats hetzelfde had gedaan”, zegt premier Alexander De Croo (Open Vld) in Humo.

“Maggie heeft me de rapporten getoond waarin officiële instanties schreven dat die maskers onbruikbaar waren en vernietigd moesten worden”, vertelt premier Alexander De Croo in een interview met Humo. “Ik denk dat ik in haar plaats hetzelfde had gedaan. Als je bij elk advies van je administratie moet afwegen of het fout zou kunnen zijn en of je niet beter zelf op onderzoek zou gaan, kun je niet werken.”

Of het een onvergeeflijke blunder is dat ze die voorraad uit besparingsoverwegingen niet opnieuw aanvulde? “Een overheid moet zulke voorraden aanvullen”, bevestigt de premier. “Dat is niet gebeurd, omdat het geen prioriteit leek. Wie nu zegt dat we het allemaal hadden moeten weten, had dat beter drie jaar geleden geroepen. Maar het klopt dat het gebrek aan beschermingsmateriaal ons zuur is opgebroken, zoals in veel andere landen”, aldus De Croo.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Delen