Uncategorized

De favoriete kerstfilm van Kristof Luypaert: Hejm til Jul

Pieter Van Berkel

Deze kerstperiode zal er veel minder menselijk contact zijn dan normaal. Misschien heeft dat toch één voordeel: u zult veel meer tijd hebben om kerstfilms te bekijken. Wij geven u daarbij graag advies. Hieronder vindt u de favoriete kerstfilms of -series van onze redactieleden. Vandaag is het de beurt aan Kristof Luypaert met Hjem til Jul.

Hjem til Jul (Thuis voor Kerstmis)

In deze feelgoodserie gaat de dertigjarige verpleegster en eeuwige vrijgezel Johanne 24 dagen lang op zoek naar een vriendje dat ze met kerst kan meenemen naar huis. U kent dat vast de vragen die vele singles steevast moeten ondergaan tijdens familiebijeenkomsten en de daarbij horende commentaren over uw relatiestatus. Johanne is dat beu en zegt tegen haar familie dat ze een vriendje gaat meenemen voor kerst. Om die uitdaging tot een goed eind te brengen gaat ze dus op zoek naar de ware Jacob en zo belandt ze van de ene relatie in de andere.

Dat leidt regelmatig tot hilarische situaties, maar het verhaal bevat ook de nodige mix van drama, romantiek en humor.

Ida Elise Broch geeft op overtuigende en spontane wijze gestalte aan het hoofdpersonage Johanne in deze Noorse serie waarvan Netflix sinds 5 december ook het tweede seizoen lanceerde. Het is een humoristische luchtige serie waarin u zich alleen, of samen met uw partner (M/X/Z), met het verstand op nul kan laten laten meeslepen tijdens deze kerstperiode. Liefhebbers van Scandinavische talen zullen in het Noors ook heel wat verrassende woorden herkennen die u vast uit het Nederlands herkent. Maar laat de taal u zeker niet afschrikken. Netflix biedt de serie ook aan met Engelse spraak en Nederlandse ondertitels. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Delen