Uncategorized

Expertenadvies: kappers en schoonheidsspecialisten vaker besmet

Anton Schelfaut

Kappers en schoonheidsspecialisten zijn dit najaar vaker besmet geraakt met het coronavirus dan andere beroepsgroepen. Dat blijkt uit een expertenadvies dat Het Laatste Nieuws kon inkijken. 

De federale regering baseert zich op het expertenadvies om de sector nog niet te heropenen. Het advies verwijst onder meer naar cijfers van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ). Daaruit blijkt dat kappers en schoonheidsspecialisten vaker besmet raken met het coronavirus dan personen met andere beroepen. Zo lag het aantal besmettingen bij schoonheidsspecialisten in de week van 19 oktober 70 procent hoger dan het gemiddelde van alle sectoren.

Daarenboven tonen cijfers van het Vlaams contactonderzoek aan dat besmette mensen in de dagen voor hun positieve test vaak nog een bezoek brachten aan kapperszaken of schoonheidssalons.

Ludovic Beckers van de Belgische Beauty Federatie reageert bij VRT NWS misnoegd op het expertenadvies. “Men kan cijfers voorleggen die men wil. Er zijn heel veel plaatsen waar besmettingen plaatsvinden. Denk aan scholen, het voetbal, shoppingcentra. Als we daar onderzoek naar zouden doen, dan ben ik er zeker van dat de besmettingsgraad veel hoger zal liggen dan bij ons. Momenteel maakt men onze sector echt kapot. De manier waarop men onze sector aan de schandpaal genageld heeft, is ongezien.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Delen