Frans Timmermans: "Anders produceren, werken en leven"

Foto: Shutterstock. Frans Timmermans: "Anders produceren, werken en leven"

Uncategorized

Frans Timmermans: “Anders produceren, werken en leven”

Pieter Van Berkel

Volgens EU-Klimaatpaus Frans Timmermans (S&D) bewijst zijn ‘Green Deal’ dat we anders kunnen gaan produceren, werken en leven”. Dat zegt hij in een interview met NU.nl.

“We laten met de Green Deal zien dat het kan, dat we anders kunnen gaan produceren, werken en leven. Zodat we de temperatuurstijging beheersbaar houden en de klimaatcrisis overwinnen”, zegt Timmermans. “En dat doen we met een hoog niveau aan welzijn, welvaart en gezondheid. We hebben in de EU aangetoond dat dit mogelijk is, en anderen volgen nu het voorbeeld.”

Timmermans: “37 procent hersteluitgaven moet in teken staan van strijd tegen klimaatverandering”

Volgens de Nederlandse sociaaldemocraat zijn de lidstaten zelf vragende partij om toekomstige herstelplannen “toe te spitsen op de groene transitie”. “Maar liefst 37 procent van de uitgaven moet in het teken staan van de strijd tegen klimaatverandering. We zullen daar als Europese Commissie strikt op toezien”, zegt Timmermans.

De Europese Unie belooft tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. Als onderdeel van die doelstelling wil de EU de uitstoot van broeikasgassen momenteel met 40 procent terugdringen tegen 2030, ten opzichte van 1990. Niet ambitieus genoeg, vond de nieuwe Commissievoorzitter Ursula Von der Leyen. Zij stelde onlangs voor om de broeikasgassen tegen 2030 met minstens 55 procent terug te dringen. Het Europees Parlement deed daar onlangs nog een schepje bovenop, door een vermindering van 60 procent te eisen tegen 2030. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen