Uncategorized

Het Nederlands in Sint-Omaars door de eeuwen heen

Karl Van Camp

Cyriel Moeyaert schreef heel wat artikels over de Frans-Vlaamse stad Sint-Omaars, waarvan de meeste verschenen in de jaarboeken van de Stichting Zannekin. Onder de titel “Het Nederlands in Sint-Omaars door de eeuwen heen”, schreef hij een uitgebreide bijdrage in vier delen, waarvan het eerste deel verscheen in 1990 en het laatste in 2017. Het was de wens van Cyriel Moeyaert om die vier delen met elkaar te integreren tot één geheel. Dit werkstuk verschijnt nu in boekvorm samen met vier andere artikels over Sint-Omaars. De teksten worden aangevuld met gloednieuw fotomateriaal, aangeleverd door fotograaf Dirk De Groof.

Het boek verschijnt in het Nederlands in januari 2021 en wordt uitgegeven door Polemos in samenwerking met het Vormingsinstituut Wies Moens vzw. We hopen dat het werk in de loop van 2021 ook in het Frans kan verschijnen.

U kan reeds voorintekenen door overschrijving van 20 euro op rekening BE84 0011 3757 3459 van het Vormingsinstituut Wies Moens vzw. (+ verzendingskosten binnenland 4 euro).

Wie minstens 50 euro overschrijft vóór 31 december 2020 wordt met naam en woonplaats vermeld achteraan in het boek. Verenigingen en bedrijven kunnen daarbij hun logo laten opnemen. Vanaf 125 euro kunnen verenigingen en bedrijven een advertentie laten plaatsen op een volledige bladzijde. Alle informatie via [email protected].

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Oud-hoofdredacteur van weekblad 't Pallieterke en nog steeds trouw auteur van tal van opiniestukken.

Plaats een reactie

Delen