Uncategorized

Hiddema terug naar geplaagde FvD

Pieter Van Berkel

Theo Hiddema, die recent als Tweede Kamerlid opstapte bij Forum voor Democratie, wil alsnog lijstduwer worden nu Thierry Baudet weer stevig aan het roer staat van de rechts-conservatieve partij. Dat zegt hij in een interview met de Volkskrant.

Eind november, nadat Baudet zijn lijsttrekkerschap van Forum voor Demcratie opzegde, stapte Hiddema op als Tweede Kamerlid. Aanleiding voor het vertrek van Baudet was de ophef die ontstond rond antisemitische berichten in appgroepen van de jongerenafdeling van de partij. Kort nadien keerde Baudet terug aan het roer van de partij na een ledenreferendum. Intussen stapte een groot aantal partijprominenten op.

Hiddema: “Baudet is een deugdzaam mens”

Hiddema neemt het nu opnieuw op voor Baudet. “Ze kunnen net als ik weten dat Baudet geen antisemiet of racist is“, zegt Hiddema over het veelbesproken partijdiner. “Hij chargeert uit balorigheid.”

“Hij klopte op de ramen, appte, belde”, zegt Hiddema. “Ik heb niet geantwoord. Intussen zag ik dat iedereen wegliep. Dat vond ik schijterig. Zaterdag was Baudet hier, voor het eerst sinds het allemaal gebeurde. Ik voelde: ik heb hem in de kou laten staan. Ik heb weer zin om met hem de zaaltjes in te gaan.”

Hiddema wordt evenwel niet meer nummer twee op de kieslijst, zoals aanvankelijk gepland, maar zal wel lijstduwer worden. Hiddema keert naar eigen zeggen terug uit “trots op de schoonheid van ons programma”, “en de wetenschap dat Baudet een deugdzaam mens is. Als ik hem weer zie, word ik zo week als was”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Delen