Uncategorized

Jambon verzet zich tegen vervroeging avondklok, Vandenbroucke teleurgesteld: “Geen eensgezindheid”

Anton Schelfaut

Het Overlegcomité nam gisteren geen beslissing over het vervroegen van de avondklok in Vlaanderen naar 22 uur. Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) was er daarover geen eensgezindheid. Dat zei hij vanochtend op Radio 1.

De experten van de GEMS wilden de Vlaamse avondklok vervroegen naar 22 uur, zoals in Brussel en Wallonië al het geval is. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) zei vanochtend op Radio 1 dat daarover geen eensgezindheid was tijdens het Overlegcomité. Volgens verschillende media zou vooral Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zich verzet hebben tegen een vervroeging van de avondklok. Dat schrijft onder meer De Standaard“Ik hou me aan de afspraken die gemaakt zijn gisteren. We trekken samen op”, aldus Vandenbroucke.

De minister vindt het belangrijker dat de drie gewesten de quarantaine- en isolatiemaatregelen strenger gaan controleren. Vandenbroucke roept iedereen op om de maatregelen goed te volgen. “Alleen als we dit echt volhouden komt het goed. Ik kan alleen niet zeggen wanneer deze ellende voorbij zal zijn. Maar we zijn van de slechtste leerling in Europa geëvolueerd naar één van de beste. Maar tot we de vaccinatiecampagne volledig kunnen uitrollen, moeten we nog even volhouden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Delen