Nederlands Parlement van plan Thierry Baudet te schorsen: "Aanslag op democratie"

Photonews

Uncategorized

“Jongerenafdeling en Kamerfractie deden niets verkeerd”

Pieter Van Berkel

Volgens een eigen, intern onderzoek hebben de jongerenafdeling en de Tweede Kamerfractie van de Nederlandse rechts-conservatieve partij Forum voor Democratie (FvD) niets verkeerd gedaan nadat ophef ontstond over antisemitische uitlatingen binnen de jongerenafdeling.

Forum voor Democratie publiceerde dinsdag de conclusies van de interne onderzoekscommissie, bestaande uit partijleider Thierry Baudet, Wybren van Haga en Ralf Dekker. De partij maakt gewag van “een grondig en serieus rapport, waarin op geen enkele wijze wordt verbloemd of vergoelijkt”.

FvD: “Geen verwijtbaar handelen”

De belangrijkste conclusie is volgens FvD dat er “geen verwijtbaar handelen” vanwege JFVD of de Tweede Kamerfractie plaatsvond en dat er “hard en correct is opgetreden tegen de laakbare app-berichten”.

Opvallend: volgens het rapport werd een verkeerde persoon geschorst in mei, terwijl de persoon die eigenlijk had moeten vertrekken als stagiair werd aangenomen in de Tweede Kamerfractie. Die aanwerving zou een van de aanleidingen van het vertrek van boegbeeld Theo Hiddema zijn geweest.

Volgens de commissie was dat eerder onderzoek in mei “uitvoerig en volledig”. De commissieleden zien geen nood aan bijkomende strafmaatregelen ten aanzien van de jongerenafdeling. Wel worden alle WhatsApp-groepen opgeheven, komt er een klachtencommissie en wordt er een nultolerantie gehanteerd ten opzichte van verdere misstappen.

Uiteenvallen partij

De heisa over de JFVD leidde enkele weken terug tot het uiteenvallen van de partij en een bittere machtsstrijd binnen de partijtop tussen partijleider Thierry Baudet en diegenen die hem wilden zien vertrekken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Delen