Uncategorized

“Laten we nu doorzetten”

/

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft in zijn kerstboodschap gewaarschuwd dat er nog strenger zal worden opgetreden tegen wie de coronamaatregelen overtreedt. Hij wilde ook een boodschap van hoop geven. “Laten we nu doorzetten”, roept Jambon op. “En op een dag zullen we weer kunnen vieren.”

“Ik zou u zo graag een blij verhaal brengen aan de vooravond van Kerstmis, maar de omstandigheden zijn er niet naar”, zo begon Jambon zijn kerstboodschap, die live werd uitgezonden vlak na het VRT-journaal. “Als we die cijfers en de curve niet omlaag krijgen dan bestaat de kans dat we nog meer van onze vrijheid moeten prijsgeven.”

Nog strengere maatregelen in de pijplijn dus, en er zal ook strenger gecontroleerd worden op de naleving van die maatregelen, waarschuwt Jambon. “Het is bemoedigend dat de meeste Vlamingen de noodzakelijke maatregelen correct opvolgen. Tegelijk zijn er enkelingen die wetens en willens de afspraken overtreden. Ze brengen hiermee onze gezondheid nog meer in gevaar. Dat is onaanvaardbaar. Tegen hen zullen we harder optreden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Delen