Barack en Michelle Obama (Shutterstock)

Former President Barack Obama said of former Vice President Joe Biden: "Choosing Joe to be my vice president was one of the best decisions I ever made, and he became a close friend."

Cultuuroorlog

Radicaal-Links neemt Obama onder vuur

Redactie Binnenland

Eerder deze week waarschuwde voormalig president Barack Obama jonge activisten tegen het gebruik van de slogan “defund the police”. Zo willen radicale activisten grote veranderingen in de politiepraktijken bewerkstelligen. In plaats daarvan spoort Obama hen echter aan om een meer “inclusieve discussie” te voeren om veranderingen beter door te voeren. Daarop volgde al snel heel wat afkeuring vanuit de linkerzijde van de Democratische partij.

Afgevaardigde Alexandria Ocasio-Cortez sloot zich al vlug aan bij de linkse kritiek nadat hij eerder zei dat de “defund the police” -beweging een “pittige slogan” was die de kiezers vervreemdde. Mevrouw Ocasio-Cortez, een zelfbenoemd “democratisch socialist”, zei dat mensen die klagen over het ontstaan van de beweging het punt missen. Wat als “activisten geen PR-firma’s voor politici zijn”? Wat met “de politiebudgetten die exploderen, terwijl de middelen van de gemeenschap krimpen om het te financieren”.

Ze gaat daarbij verder: “Pas toen ze mensen een ongemakkelijk gevoel gaven, was er tractie om alleste doen, zelfs als het niet hun volledige eisen waren.” “Het hele punt van protesteren is om mensen ongemakkelijk te maken,” voegde ze eraan toe. “Activisten nemen geen genoegen met de status quo en pleiten voor concrete beleidswijzigingen. Populaire ondersteuning begint vaak klein en groeit. Voor mensen die klagen over protesteisen, maken anderen zich ongemakkelijk … dat is het punt. “

Ook de populair-linkse media zoals “The View” sloot zich met panellid Sunny Hostin aan bij de kritiek. Het lijkt er op dat de linkse vleugel binnen de partij de druk tot radicale wijzingen in het beleid wil blijven behouden. Pogingen om de scherpe kantjes daarvan af te vijlen worden daarbij niet gesmaakt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Alle nieuws voor binnenland opgevolgd door de PAL NWS redactie.

Delen