Marc Van Ranst, Erika Vlieghe en 24 'GEMS-experten' straks betaald voor advies

Foto Facebook/VRT. Marc Van Ranst, Erika Vlieghe en 24 'GEMS-experten' straks betaald voor advies

Uncategorized

Marc Van Ranst, Erika Vlieghe en 24 ‘GEMS-experten’ straks betaald voor advies

Kristof Luypaert

24 experten waaronder viroloog Marc Van Ranst, en infectiologe Erika Vlieghe en andere adviseurs uit de Groep van Experten voor de Managementstrategie van Covid-19 (GEMS) ontvingen straks een loon voor hun expertise. Tot vandaag kregen zij geen afzonderlijke verloning. De experten zijn uiteraard wel steeds betaald door de universiteiten waarvoor ze werken. Dat melden onder meer HLN en Het Nieuwsblad.

Eind september deed onder meer Marc Van Ranst nog zijn beklag dat mensen denken dat ze voor al hun interviews en adviezen betaald werden: “Pas op, we klagen niet”, zei Marc Van Ranst toen nog. “Maar het is erg dat er mensen zijn die denken dat wij betaald worden om bij VRT of VTM in de studio te gaan zitten.”

Ook infectiologe Erika Vlieghe liet zich in september nog erg negatief uit over haar rol in de expertencommissies en stelde zich ‘existentiële’ vragen. “Als ik in die overlegcomités zit en het nieuwste rapport voorstel, vraag ik me af wat ik er eigenlijk zit te doen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

1 gedachte over “Marc Van Ranst, Erika Vlieghe en 24 ‘GEMS-experten’ straks betaald voor advies”

Plaats een reactie

Delen