Nationale bank voorspelt verlies 100.000 jobs door coronacrisis

Foto: YouTube. Nationale bank voorspelt verlies 100.000 jobs door coronacrisis

Uncategorized

Nationale bank voorspelt verlies 100.000 jobs door coronacrisis

Wijnand Meeus

De Nationale bank heeft opnieuw prognoses gemaakt over de effecten van de coronacrisis en de gevolgen daarvan. Volgens de gouverneur van de NBB, Pierre Wunsch, zijn er nog veel onzekerheden die ervoor zullen zorgen dat begrotingstekorten op termijn onhoudbaar zullen zijn. Ook zouden 100.000 jobs verloren gaan.

De Nationale Bank verwacht dat werknemers tot het derde kwartaal van volgend jaar nog steeds minder zullen aanwerven ten gevolgen van de coronacrisis. “Momenteel bevindt de economie zich dankzij de overheidsmaatregelen in een kunstmatige coma”, klinkt het bij hoofdeconoom Geert Langenus. Maar er is nog veel onduidelijkheid. Eerst zullen bepaalde maatregelen terug moeten geschroefd worden om de precieze inpakt ervan te kennen.

(Lees verder onder de tweet)

“Maar de schade op de arbeidsmarkt staat niet in verhouding met de schade op het bbp”, maakt gouverneur Wunsch duidelijk. “Ik pleit niet voor een snel einde, maar dit mag ook niet tot het laatste moment aangehouden worden. Op een bepaald moment moeten we naar de realiteit van de cijfers gaan.”

 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen