Uncategorized

“Onze tijd komt nog wel”

Anton Schelfaut

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) vindt van zichzelf dat hij onvoldoende uit de verf komt tijdens deze coronacrisis. Dat heeft hij gezegd in een interview met Het Laatste Nieuws. Door een gebrek aan bevoegdheden moet de Vlaamse regering zich tevredenstellen met een rol in de schaduw. “Onze tijd komt nog wel”, klinkt het bij een strijdvaardige Jambon.

“Het vervelende in deze crisis is inderdaad de vraag: ‘Waar zit de Vlaamse regering?”, zegt Vlaams minister-president Jan Jambon in Het Laatste Nieuws. “Wij hebben in het beheer geen bevoegdheid. Het is ofwel de burgemeester, de gouverneur of de federale regering. Wij kunnen zelf geen ministeriële besluiten schrijven. Eigenlijk zijn wij een drukkingsgroep zoals alle anderen.”https://0969249d3a5bf54e168cac1b52328ace.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Of zijn partij N-VA niet wil dat hij oppositie voert tegen de federale regering? “Ab-so-luut niet. Ik ben er niet om zo rap mogelijk in conflict te komen met de federale regering. Het laatste wat de bevolking nu wil, is dat de Vlaamse en de federale regering vechtend over straat rollen. Het is soms een moeilijke evenwichtsoefening. Tot vandaag zijn de partijen in de Vlaamse regering daar altijd heel volwassen mee omgesprongen”, aldus Jambon.

Jambon vindt van zichzelf dat hij niet genoeg uit de verf komt in deze crisis. “Omdat de focus naar het Overlegcomité gaat en omdat we – ik herhaal – weinig bevoegdheden hebben. Wel om steunmaatregelen te nemen, en dat hebben we gedaan. De crisis is nog niet onder controle, maar als we aan het relancebeleid beginnen, komen we nog wel uit de verf. Onze tijd komt nog wel.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Delen