Uncategorized

Parket eist levenslang voor Thalys-schutter Ayoub El Khazzani

Redactie Buitenland

Het parket heeft tijdens het assisenproces in Parijs over de terreuraanslag in de Thalys in 2015 levenslang geëist voor schutter Ayoub El Khazzani. Tijdens deze terreuraanslag verwonde hij twee mensen. Hij werd overmeesterd door twee Amerikaanse militairen die op vakantie waren.

Op 21 augustus 2015 vuurde Ayoub El Khazzani negen volle laders af met zijn Kalasjnikov op de Thalystrein van Amsterdam naar Parijs. Hij stapte aan boord van de trein in Brussel. De terroristische aanslag werd uitgevoerd onder opdracht van Abelhamid Abaaoud. Deze staat bekend als coördinator van de islamitische terreurgroep IS. Abaaoud was ook betrokken bij de aanslagen die werden gepleegd in Frankrijk in België in respectievelijk 2015 en 2016.

El Khazzani staat met nog drie andere sinds 16 november terecht voor het Hof van Assisen in Parijs. Hij erkende alle feiten die zich hebben afgespeeld op de trein. Hij moest zich verantwoorden voor poging tot moorden met terroristische opzet en terroristische bendevorming?-. Daarvoor heeft het parket levenslang geëist. De drie anderen riskeren celstraffen van acht tot dertig jaar.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Delen