Uncategorized

Premier De Croo in de clinch met Franstalige journalist: “Als u aan politiek wil doen, moet u op een lijst gaan staan”

Anton Schelfaut

Alexander De Croo (Open Vld) ging vrijdagavond tijdens de persconferentie na het Overlegcomité in de clinch met een Franstalige journalist. De premier reageerde zichtbaar geïrriteerd op een vraag van ‘complotjournalist’ Alexandre Penasse van Kairos Presse. “Hier worden geen politieke meningen verkondigd.”

“Veel mensen hebben twijfels geuit bij de vaccinatieschema’s, maar u antwoordt nooit op die vragen. Het debat wordt geblokkeerd. Vindt u niet dat deze coronacrisis ondemocratisch beheerd wordt, zoals veel andere zaken die nochtans in ieders belang zijn?”, vroeg journalist Alexandre Penasse aan premier Alexander De Croo. Zo schrijft Het Nieuwsblad.

De Croo probeerde de vraag te ontwijken, maar even later kreeg de man opnieuw het woord. “Zijn vaccins de enige oplossing?”, vroeg Penasse zich af. Volgens De Croo ziet geen enkele ernstige wetenschapper een andere oplossing. “Ik heb de indruk dat u mijn vragen niet waardeert”, reageerde de journalist. “Kijk, als u aan politiek wil doen moet u op een lijst gaan staan. Maar dit is een persconferentie en hier worden vragen gesteld, geen politieke meningen verkondigd.”

Eerder ging ook voormalig premier Sophie Wilmès (MR) tijdens een persconferentie in de clinch met de journalist. “U brengt vragen met politieke vooroordelen deze zaal binnen”, reageerde ze toen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen