Sihame El Kaouakibi vergelijkt zichzelf met Bart De Pauw: “Ik kan meespreken over de negatieve impact van gecanceld worden”

Bart De Pauw / Sihame El Kaouakibi (Photonews/Instagram)

Uncategorized

“Profvoetballers laat vreugdetaferelen even achterwege”

Anton Schelfaut

Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) roept de profvoetballers op om vreugdetaferelen achterwege te laten. Beelden van spelers die elkaar bespringen na een doelpunt zouden tot heel wat onbegrip leiden bij de bevolking. 

“Laat die vreugdetaferelen achterwege”, luidt de oproep van Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA). “Nog los van het medische aspect met betrekking tot mogelijke bron van besmetting, is er ook het ethische en de voorbeeldfunctie. Ik heb er zelf voor gezorgd dat de profvoetballers opnieuw konden gaan spelen, dat de competitie kon starten. Dat is een privilege. Ik wil dat we met zijn allen naar sportwedstrijden kunnen blijven kijken. Maar daar tegenover staat het bewustzijn ten aanzien van de voorbeeldfunctie die men heeft”, zegt Weyts aan VRT NWS. https://f0e4ea1af181483553c539e5be7a12bc.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Ben Weyts heeft naar eigen zeggen de clubs al meermaals gewezen op hun voorbeeldfunctie. “De clubs zelfs zouden eens een signaal moeten kunnen geven, afspraken maken en wanneer die niet nageleefd worden dat daar sancties tegenover staan.”

Men moet beseffen dat de ministers van Sport er verantwoordelijk voor zijn geweest dat men kon voetballen, dat het werd toegelaten. Vanaf het moment dat dat niet meer wordt gesteund door de overheid, kan het gedaan zijn. Ik wil daar absoluut niet mee dreigen. Maar ik vraag gewoon om alstublieft rekening te houden met de mensen thuis die aan het kijken zijn”, aldus Weyts.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Delen