Vincent Van Quickenborne. Foto Photonews. © Philip Reynaers/Photo News - 10930903-026

Vincent Van Quickenborne. Foto Photonews. © Philip Reynaers/Photo News - 10930903-026

Uncategorized

Rechters hekelen dat misdaad in België loont

Wijnand Meeus

Volgens het nieuwe boek ‘Financieel Rechercheren’, dat geschreven werd door verschillende rechters, loont misdaad in België enorm. Door een schrijnend gebrek aan mensen en middelen zou er amper sprake zijn van financieel onderzoek naar de buit en het geld van criminelen.

Van oplichters en cybercriminelen tot drugs- en mensenhandelaars. Criminaliteit in België loont volgens Mechels onderzoeksrechter Theo Byl. Hij schreef met enkele andere rechters  het boek ‘Financieel Rechercheren’. Er zouden volgens het boek veel zaken fout lopen bij justitie en politie bij het onderzoeken naar de criminele vermogens. “Zelfs voor financiële onderzoeken met grote belangen kunnen in de praktijk amper bijzondere opsporingsmethodes worden ingezet door een gebrek aan middelen en mensen met financiële expertise”, luidt het.

De rechters willen dat er vanaf nu bij elk klassiek strafonderzoek een parallel financieel onderzoek zal lopen. Om zo de vermogens van de criminelen in kaart te brengen. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) is bereid te luisteren naar de voorstellen van de rechters. BRON

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen