Uncategorized

Steeds meer verzet tegen sluiting kappers

Redactie Binnenland

Er komt alsmaar meer verzet tegen de sluiting van de kappers in ons land, terwijl kappers in zowat alle andere Europese landen wel gewoon open zijn. Vandaag zetten vele kappers hun stoel buiten uit protest. “Wij kunnen onze job uitoefenen zonder de gezondheid van de klant of onszelf op het spel te zetten”, klinkt het onder meer. 

In het kader van de coronamaatregelen zijn kappers nog steeds verplicht de deuren gesloten te houden. Op 15 januari pas zal de overheid de situatie evalueren om te zien of kappers weer mogen openen, in tegenstelling tot al onze buurlanden waar kappers momenteel wel gewoon open zijn.  

Op sociale media komt de voorbije dagen steeds meer protest tegen de sluiting van de kappers in ons land. Maar ook de kappers zelf laten zich alsmaar meer horen. Vandaag organiseerden ze een actie waarbij kappers over het hele land hun kappersstoel buitenzetten. Op die manier willen ze hun ontevredenheid uiten over het feit dat ze nog steeds gesloten moeten blijven, hoewel ze volgens henzelf perfect veilig klanten kunnen ontvangen.

“Het is onbegrijpelijk. We hebben allemaal zo veel geïnvesteerd om alles volledig coronaproof te laten verlopen. Maar het overlegcomité gaf vorige vrijdag geen enkel perspectief voor onze sector”, zegt een kapper aan HLN. “Wij kunnen onze job uitoefenen zonder de gezondheid van de klant of onszelf op het spel te zetten. Maar toch verplicht de overheid ons de deuren te sluiten tot eind januari. We vragen dan ook om deze maatregel te herzien.”

Vele kappers dreigen failliet te gaan, ook omdat ze weinig financiële steun krijgen van de overheid. “In een bevraging stelt 74 procent van de kappers dat de huidige crisis een bedreiging vormt voor hun onderneming. De steunmaatregelen die er zijn in Vlaanderen en Wallonië zijn onvoldoende om de vaste kosten te dekken. In Brussel zijn er nog altijd geen steunmaatregelen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Alle nieuws voor binnenland opgevolgd door de PAL NWS redactie.

Delen