20 wagens in brand gestoken in Brussel

Foto: Shutterstock. 20 wagens in brand gestoken in Brussel

Uncategorized

20 wagens in brand gestoken in Brussel

Pieter Van Berkel

Ook deze oudejaarsavond hadden de ordediensten hun handen vol in hoofdstad Brussel. Er werden zeker 20 wagens in brand gestoken, meer dan vorig jaar.

De Brusselse politie moest voor middernacht 370 keer uitrukken. Een derde van die interventies vond plaats in de politiezone Brussel Hoofdstad – Elsene. 50 van de interventies in die politiezone hadden te maken met vuurwerk. In de politiezones Brussel-Zuid, -Noord en -West ging het telkens om een tiental aanhoudingen. In totaal werden 138 mensen administratief en 16 gerechtelijk aangehouden.

Er vonden 55 oproepen plaats voor brandend stadsmeubilair en 20 voor brandende auto’s. Er werden twee scooters in brand gestoken. Drie bussen, twee trams en twee tramhaltes werden beschadigd. In de vroege avond werden in Anderlecht en Vorst vier wagens in brand gestoken. In Schaarbeek werden twee minderjarigen aangehouden omdat ze probeerden molotovcocktails te ontsteken. 

De brandweer moest drie keer uitrukken voor een woningbrand. De ziekenwagen moest 75 keer uitrukken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen