Agente die in ziekenhuis werd geslagen getuigt over rellen

Foto Shutterstock: Agente die in ziekenhuis werd geslagen getuigt over rellen

Uncategorized

Agente die in ziekenhuis werd geslagen getuigt over rellen voor Ibrahima

Ruben Notteboom

De rellen in Brussel voor Ibrahima hebben voor enkele verschrikkelijke beelden gezorgd. De wagen van de Koning werd aangevallen, politieagenten werden bekogeld met stenen en molotovcocktails, een politiecommissariaat werd in brand gestoken en enkele agenten kwamen in zeer moeilijke situaties terecht. Agente Kelly (37) werd zelfs opgenomen in het ziekenhuis met verlammingssymptomen. In het Nieuwsblad vertelt ze haar verhaal.

Ze werd in het ziekenhuis geslagen door een bende relschoppers. “Een Marokkaanse man en enkele collega’s hebben me gered,” zegt ze. Ze werd opgenomen met verlammingsverschijnselen en op de beelden leek het uitermate ernstig te zijn, maar gelukkig was een dag na de feiten alles al veel beter. “Afgelopen nacht is het tintelend gevoel in mijn benen verdwenen,” zegt ze. “Maar ik heb wel pijn.”

(Lees verder onder dit voorgestelde artikel)

https://sceptr.net/2021/01/rellen-in-brussel-tijdens-betoging-voor-overleden-ibrahima/

“Een onbekende Marokkaanse man heeft mijn leven gered”

De 37-jarige agente en moeder van een 9-jarig zoontje werd opgeroepen als versterking toen haar dienst er eigenlijk al op zat. Ze moest samen met haar collega’s een weg beveiligen toen ze plots aangevallen werden door een bende. Een groep jongens gooide haar gewelddadig op de grond en begon op haar te schoppen in haar romp en gelaat. “Die blik vergeet ik nooit meer, vol haat,” getuigt ze. “Ik kreeg zeker dertig schoppen.”

Plots liep een man op haar af. Kelly gelooft dat het om een Marokkaanse man gaat, een lokale bewoner die “op zijn sloffen” kwam toegesneld en riep dat ze het moesten stoppen. “Dat is een vrouw, geen man,” riep hij. “Hij heeft me van die jongeren gered door ze letterlijk van me af te trekken. Kort erna wisten mijn collega’s hun eigen belagers af te schudden en hebben ze me in bescherming genomen waarna ik afgevoerd werd. Ik ben die Marokkaanse man en collega’s zeer dankbaar.” Ze voegt daaraan toe dat als ze haar robocoppak niet had aangehad, ze waarschijnlijk haar verhaal niet meer zou kunnen gebracht hebben.

“Burgemeester laat dit toe”

Daarnaast slaakt ze een noodkreet. “Zo kan het niet verder,” zegt ze. “Het zal alleen erger worden tot er echt een collega wordt lamgeslagen… of zelfs dood. Oudere collega’s beginnen zich zorgen te maken en hopen snel op pensioen te kunnen. Ze hebben de rijkswacht nog gekend, toen gebeurde dit allemaal nog niet. Wie wil nu nog agent worden in Brussel?”

Ook de politievakbond VSOA reageerde scherp. “Terwijl de corona richtlijnen worden verlengd tot 1 maart loopt in Brussel een toegelaten manifestatie weeral uit de hand en wordt de politie bekogeld met stenen en molotov cocktails. Wat vinden jullie hiervan mevrouw Annelies Verlinden en meneer Emir Kir?”, klinkt het op Twitter bij beelden van de rellen. “Het nieuwe normaal in Brussel,” voegen ze er nog aan toe. Kelly zelf zegt dat de burgemeesters “het allemaal toelaten. Het parket vervolgt amper, rechters delen flutstrafjes  uit, we worden niet gesteund…”

Klacht tegen relschoppers die haar aanvielen bij rellen voor Ibrahima

Haar man wil dat ze zelfs stopt met de job, haar zoon wil ook agent worden maar daar moet hij “toch beter twee keer over nadenken.” Ze dient klacht in tegen de relschoppers. “Hopelijk worden ze geïdentificeerd en krijgen ze een echte straf, maar ik ben niet optimistisch,” besluit ze.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen