Partijcongres AfD kent vroegtijdig slot wegens uiteenlopende visies over oorlog in Oekraïne

Screenshot AfD - Facebook

Uncategorized

CDU werkt lokaal samen met AfD

Piet Van Nieuwvliet

In Bestensee (deelstaat Brandenburg) heeft de CDU samen met het rechts conservatieve AfD en de lijst Unabhängige Bürger (UBBP, lijst van onafhankelijken) voor de opening gestemd van een Montessorischool in de gemeente, en zich daarmee gekeerd tegen het besluit van het eigen deelstaatbestuur.

“Wij zijn fier op de lijst Unabhängige Bürger en de lokale CDU dat deze twee vrij van ideologie (die zo dikwijls de deelstaat- en de bondspolitiek vergiftigt) louter zakelijk hebben gehandeld, en daardoor zorg dragen dat uit de actuele Kitacrisis (Kindergarten-crisis) geen schoolcrisis ontstaat”, stelde AfD-fractievoorzitter in Bestensee Oliver Calow in Junge Freiheit. Voorheen had het deelstaatbestuur CDU-Brandenburg tegen het gemeenschappelijk voorstel stelling genomen. “De besluiten van onze partij zijn zeer klaar en duidelijk: tegenover AfD bestaat een klare afgrenzing”, aldus algemeen secretaris Gordon Hoffmann. De deelstaatvoorzitter van de uiterst-linkse Linkspartei, Stefan Wollenberg, beklemtoonde op zijn beurt dat “de consensus om niet met AfD samen te werken, alle democratische partijen in Brandenburg verenigt.” Zegt dus de opvolgerpartij van de totalitair-communistische SED. Calow repliceerde dat in Bestensee al eerder samenwerking tussen CDU en AfD was geweest. Zo werd begin van 2020 nog een wijkontwikkelingsplan door alle partijen ondertekend, zelfs door de raadsleden van de Linkspartei. “De samenwerking met CDU loopt op lokaal niveau bijzonder positief”, aldus Calow. Het siert de lokale CDU. Benieuwd hoe dat verder afloopt…

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Piet is een auteur die voor 't Pallieterke al heel wat jaren op de teller heeft. Voor PAL NWS brengt hij vooral nieuws aan van gebeurtenissen binnen Europa. Daarbij trekken vooral onderwerpen als migratie en vrijheid zijn aandacht.

Plaats een reactie

Delen