Minister De Sutter: "Vaccin in VK en Israël heeft niet dezelfde standaard als in België"

Foto: Wikimedia. Minister De Sutter: "Vaccin in VK en Israël heeft niet dezelfde standaard als in België"

Uncategorized

De Sutter: “Vaccin in VK en Israël heeft niet dezelfde standaard als in België”

Pieter Van Berkel

“Landen als het Verenigd Koninkrijk, Israël, China en Rusland gebruiken vaccins die niet dezelfde standaard hebben als de onze”, zei vicepremier en minister van Overheidsbedrijven en Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) in Terzake

De Sutter antwoordde op de kritiek op het trage vaccinatiebeleid van België en de Europese Unie. “Als je de procedure versnelt en shortcuts gaat gebruiken, dan ben je met minder zekerheid gestart dat het vaccin niet alleen efficiënt, maar ook kwaliteitsvol en veilig is”, zegt de minister. “In Europa heeft men gekozen voor de zekere weg, ook om de kritiek weg te vegen van mensen die mogelijk vinden dat het te snel gaat of vinden dat het vaccin niet veilig zou zijn.”

“VK en Israël hebben procedures niet goed gevolgd”

“We mogen niet vergeten dat mensen vertrouwen moeten hebben in de vaccins die er komen en door de procedure correct te volgen kun je dat vertrouwen hoog houden”, klinkt het verder.

“Landen die dat minder gedaan hebben, niet alleen het Verenigd Koninkrijk en Israël, ook Rusland en China, die zijn mensen aan het vaccineren met vaccins die niet dezelfde standaard hebben als diegenen die wij gebruiken”, besloot De Sutter. “Ik denk dat dat een keuze is die de Europese Unie heeft gemaakt waar achter moeten blijven staan.”

De uitspraak beroert de gemoederen, niet in het minst omdat het Verenigd Koninkrijk en Israël hetzelfde Pfizer-vaccin gebruiken als België. “Maakt Pfizer twee verschillende vaccins?” is een vraag die door verschillende twitteraars en oppositieleden gesteld wordt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Delen