Democraten willen onderzoek van FBI naar Trumps telefoongesprek

Foto Shutterstock: Democraten willen onderzoek van FBI naar Trumps telefoongesprek

Uncategorized

Democraten willen onderzoek van FBI naar Trumps telefoongesprek

Ruben Notteboom

De Amerikaanse Democraten eisen een FBI-onderzoek nadat Trump gebeld heeft met de Republikeinse staatssecretaris van Georgia, Brad Raffensperger. Trump zou onder andere de mogelijke verkiezingsfraude in Georgia hebben besproken, wat Raffensperger niet accepteerde. Hij blijft volhouden dat er niet gefraudeerd is. Volgens de Democraten heeft Trump gesuggereerd om de resultaten te wijzigen.

Het telefoongesprek duurde een uur lang, was zeer ongewoon en de discussie over fraude zou naar verluidt enorm hard gevoerd zijn. De Amerikaanse Democraten beschuldigen Donald Trump ervan te hebben gevraagd de resultaten te wijzigen. Die beschuldigingen kwamen er nadat de Washington Post beweerde een opname te hebben van het gesprek. Trump zei dat er genoeg stemmen moeten te vinden zijn voor hem, omdat hij al eerder beweerde dat er stemmen verdwenen of vervalst zijn. De uitspraak dat “er genoeg stemmen te vinden moeten zijn om het resultaat opnieuw te berekenen” schiet bij de Democraten in het verkeerde keelgat. Daarnaast beschuldigen de Democraten Trump ervan dat hij Raffensperger zou bedreigd hebben met vervolging en de staatssecretaris “een groot risico” neemt.

De Democratische congresleden Ted Lieu en Kathleen Rice beweren dat Trumps oproep indruist tegen de kieswet, waardoor ze een FBI-onderzoek eisen. Ze zouden zelfs een brief geschreven hebben naar de FBI-directeur Christopher Wray. Indien dat onderzoek er komt, hebben de Democraten eigenlijk het fraudeonderzoek succesvol omgedraaid. Momenteel blijft Trump beweren dat de Democraten fraude hebben gepleegd, maar nu hebben de ze een reden gevonden om Trump van fraude te beschuldigen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen