Dermagne (PS) wil halve dag verlof voor wie zich laat vaccineren

Foto: Photonews. Dermagne (PS) wil halve dag verlof voor wie zich laat vaccineren

Uncategorized

Dermagne (PS) wil halve dag verlof voor wie zich laat vaccineren

Pieter Van Berkel

Vicepremier en minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) wil een halve dag omstandigheidsverlof mogelijk maken voor mensen die zich laten vaccineren. Dat zegt hij in C’est pas tous les jours dimanche op RTL.

Dermagne hoopt op die manier zoveel mogelijk drempels om zich te laten vaccineren weg te werken. Hij wil het voorstel voorleggen aan de sociale partners – werknemers- en werkgeversorganisaties.

Halve dag verlof

“Ik vind niet dat mensen geld moeten verliezen door zich te laten vaccineren. Het is belangrijk voor de hele bevolking, maar ook voor het werk en de economische activiteit, voor bedrijven om ervoor te zorgen dat hun personeel snel wordt gevaccineerd”, zegt Dermagne.

Concreet zou het betekenen dat mensen een halve dag verlof kunnen aanvragen om zich te laten vaccineren, net zoals dat bij bepaalde levensgebeurtenissen en burgerverplichtingen kan. Om de maatregel mogelijk te maken moet de arbeidsovereenkomstenwet gewijzigd worden. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen