EU-lidstaten kunnen bijkomende Pfizer-vaccins kopen

Foto: Shutterstock. EU-lidstaten kunnen bijkomende Pfizer-vaccins kopen

Uncategorized

EU-lidstaten kunnen bijkomende Pfizer-vaccins kopen

Pieter Van Berkel

Commissievoorzitter Ursula von der Leyen kondigt aan dat de Europese Commissie een deal heeft gesloten om een bijkomende 300 miljoen dosissen van het Pfizer-BioNTech-vaccin te kopen. Eerder bestelde de Commissie al 300 miljoen dosissen.

“Wij zorgen ervoor dat Europeanen voldoende doses veilige en effectieve covid-19-vaccins hebben”, meldt von der Leyen. “We stellen de EU-landen nu in staat om meer doses van het eerste in de EU goedgekeurde vaccin aan te schaffen.”

Volgens premier Alexander De Croo (Open Vld) gaat het om een “game changer”. “Verdubbeling van Pfizer-BioNTech-vaccins betekent dat we ook in ons land sneller meer mensen kunnen beschermen”, schrijft De Croo op Twitter.

Ondertussen meldt Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) aan VRT NWS dat de vaccinatie van ziekenhuispersoneel en huisartsen in Vlaanderen versneld kan worden, dankzij de goedkeuring van het Moderna-vaccin.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen