FBI onderzoekt terreurbedreiging om met vliegtuig in Capitool te vliegen

Foto Shutterstock: FBI onderzoekt terreurbedreiging om met vliegtuig in Capitool te vliegen

Uncategorized

FBI onderzoekt terreurbedreiging om met vliegtuig in Capitool te vliegen

Ruben Notteboom

De FBI is een onderzoek geopend nadat onbekenden dreigden om een vliegtuig in het Amerikaanse Capitool te vliegen. De onbekenden zouden dit willen doen uit wraak voor de dood van de Iraanse generaal Soleimani een jaar geleden. Volgens officiële beambten gaat het over loze bedreigingen en is er geen gevaar.

CBS News was de eerste om hierover te berichten. Plots zou een onbekend radiosignaal te horen zijn geweest waarin gedreigd werd om in het Capitool te vliegen. Dit gebeurde nog lang voorr de gebeurtenissen van gisterenavond en er is geen link tussen de twee. Later namen verschillende Amerikaanse persagentschappen en kranten dit over. Enkele beambten zouden echter beweren dat het een hoax zou zijn dat het te maken zou hebben met Soleimani en zeggen dat er geen dreiging is. Toch is de FBI een onderzoek gestart om het zeker te zijn. Ze willen een tweede 9/11 vermijden. Zelfs al is het een hoax, dan nog is het een gevaar voor de luchtvaart en nationale veiligheid.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen