Abou Jahjah weet nog niet of Hamas-aanval misdaad tegen menselijkheid was

Dyab Abou Jahjah. Photonews

Uncategorized

Felle kritiek op online nieuwjaarsreceptie Open Vld

Anton Schelfaut

Op sociale media krijgt Open Vld heel wat kritiek, nadat de partij gisteren een online nieuwjaarsreceptie hield. Premier Alexander De Croo en partijvoorzitter Egbert Lachaert poseren voor een selfie met Eline De Munck, terwijl op de achtergrond een bandje te zien is. 

Op sociale media regent het felle kritiek op de Instagram-selfie van Eline De Munck, de host van de nieuwjaarsreceptie.

“Beste medeburger. Zolang je een tv-studio nabouwt in grote living mag je blijkbaar doen wat je wil”, schrijft voormalig N-VA-Kamerlid An Capoen op Twitter.

(Lees verder onder de tweet.)

“Ik hou niet van goedkope politieke afrekeningen, maar Alexander De Croo en Egbert Lachaert: jullie hebben een gigantische voorbeeldfunctie. Jullie vragen aan de bevolking om al een klein jaar grote inspanningen te doen. Hoe denken jullie dat dit Instagram-beeld daartoe bijdraagt?”, vraagt privacy-expert Matthias Dobbelaere-Welvaert zich af.

(Lees verder onder de tweet.)

Vertekend beeld

Open Vld-woordvoerster Zelfa Madhloum weerlegt de kritiek in Het Nieuwsblad. “Elke dag zie je mensen in een tv-studio zitten, op anderhalve meter van mekaar. In De Afspraak op Canvas. In De Zevende Dag op Eén is er altijd een band aanwezig. Wat is het verschil? Ook andere partijen houden, net als wij digitale nieuwjaarsrecepties, zonder publiek.”

“Op de selfie lijkt het door het perspectief alsof ze dicht bij mekaar zitten. Maar de premier en de voorzitter blijven op hun zeteltjes wanneer het beeld wordt getrokken. Ze zitten op 1,5 meter van mekaar. En Eline staat er nog veel verder van. We hebben alles met een meetlat afgemeten. De band staat bovendien opgesteld in een andere ruimte. De studio, waar er gestreamd werd, hier op het hoofdkwartier in Brussel, werd constant verlucht”, besluit Madhloum.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen