Uncategorized

Groot nieuws

Karl Van Camp

Mag ik u, beste lezer en lezeres, mijn beste wensen aanbieden voor het nieuwe jaar?  Moge iedereen, oud en jong, gezond blijven. Want een goede gezondheid is nog altijd het belangrijkste wat er is.

De aandachtige lezer zal het al wel gemerkt hebben: de voorbije maanden is er wat veranderd aan ’t Pallieterke. Al maanden geleden zijn we gestart met een stapsgewijze opfrissing van onze opmaak. Ook redactioneel werd er hier en daar wat gewijzigd, waarbij enkele rubrieken het veld moesten ruimen voor andere inhoud. Ik denk bijvoorbeeld aan bladzijde 9, met de legendarische rubrieken Engeland, Frankrijk, Duitsland, rubrieken die zo ongeveer 60 jaar meegingen. Dat was niet altijd even gemakkelijk om daar wekelijks over te berichten. De medewerkers van deze rubriek blijven aan boord, maar zullen nu eerder sporadisch iets schrijven, terwijl andere landen meer aan bod zullen komen. Logisch toch?

De grootste verandering kwam er begin november, met een volledig vernieuwd ’t Pallieterke. Het was even wennen en er waren natuurlijk zowel positieve als negatieve reacties op de vernieuwing. Maar de overwegend positieve reacties geven ons de moed om verder te gaan op de ingeslagen weg.

Deze week zetten we een volgende logische stap: ik zet een stap terug als hoofdredacteur om de touwtjes over te dragen aan een nieuwe ‘big boss’. Ik ben als hoofdredacteur gestart op 1 december 2010. Vandaag zijn we 10 jaar verder, goed voor zo’n 520 ’t Pallieterkes onder mijn ‘bewind’. Het is mooi geweest. Ook deze stap kadert in de verjonging van onze redactie en heeft slechts de bedoeling om het voortbestaan van dit merkwaardige weekblad te garanderen.

Uw volgende dienaar heet Wim De Smet. U heeft de voorbije maanden al bijdragen van hem kunnen lezen, want uiteraard draait Wim al enkele maanden mee. Onze nieuwe hoofdredacteur (bouwjaar 1970) heeft er al een hele loopbaan in de journalistiek opzitten en gaat zijn ervaring en kennis gebruiken om ’t Pallieterke te laten groeien en bloeien. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij als vijfde hoofdredacteur op rij er het beste van gaat maken.

En neen, u bent nog niet van mij af. Ik blijf meedraaien als lid van de kernredactie en u zal mijn redactioneel op bladzijde 2 nog enige tijd kunnen lezen. En af en toe zal ik nog wel een redactionele bijdrage leveren, maar nu wil ik vooral de nieuwe jonge garde alle kansen geven. Ik blijf volop meewerken aan ’t Pallieterke en zet mijn schouders mee onder de nieuwe initiatieven die we gaan uitbouwen. Daarover volgende week meer.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Oud-hoofdredacteur van weekblad 't Pallieterke en nog steeds trouw auteur van tal van opiniestukken.

Plaats een reactie

Delen