Hoofdkwartier Google ontruimd na mysterieus pakketje

Foto Shutterstock: Hoofdkwartier Google ontruimd na mysterieus pakketje

Uncategorized

Hoofdkwartier Google ontruimd na mysterieus pakketje

Ruben Notteboom

Het hoofdkwartier van Google in Mountain View, Santa Clara County, Californië, werd ontruimd nadat een mysterieus pakketje toekwam. De politie en de ontmijningsdiensten kwamen onmiddellijk ter plaatse. Het bleek uiteindelijk vals alarm.

Volgens de politie werd het gebouw uit voorzorg ontruimd. Ook de ontmijningsdienst kwam onmiddellijk ter plaatse. Het pakketje bleek uiteindelijk onschuldig te zijn. De spanningen in de VS zijn te snijden nadat Donald Trump van Twitter, Facebook, Youtube (wat van Google is)… verbannen is. Grote technologiebedrijven zijn mogelijk een doelwit voor represaille van extremistische aanhangers. De echte inhoud van het pakketje is momenteel onduidelijk, net als wie de afzender was.

De Amerikaanse veiligheidsdiensten waarschuwen voor steeds meer gewelddadige retoriek online. Dat zou ook de reden zijn dat Parler geblokkeerd werd door Google, Amazon en Apple. Er wordt gedreigd met geweld, zeker op 20 januari tijdens de inhuldigingsceremonie van aantredend president Joe Biden. Na de bestorming van het Capitool en de tweede impeachment van president Donald Trump staat iedereen op scherp.

https://twitter.com/disclosetv/status/1350152745102270464

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen